Crnogorsko primorje .COM

planirate letovanje, cilj Vam je Crna Gora? na pravom ste mestu!
privatni smeštaj, sobe, apartmani, plaže, restorani, kafići ...

Mještani odbranili obalu - 12 November 2012 u 18:25
Mještani su zadovoljni što je konačno stavljena tačka na ovaj veliki problem u njihovom najbližem okruženju, iako znaju da je šteta već učinjena. Veliki dio zemlje u prethodnih mjesec dana završio je u moru – po njihovom mišljenju, barem tridesetak kubika. Poručili su da su zahvalni medijima što su im pomogli da se o ovom neodgovornom ponašanju investitora obavijesti javnost i da nadležni konačno reaguju po zakonu. Nadaju se da će, ne samo ovi, nego i svi budući investitori poštovati propise, te da više nikome neće pasti na pamet da zemlju, šut ili bilo kakav drugi otpad odlaže tamo gdje za to nema dozvolu, posebno ne u zoni morskog dobra.

Iako je iz Uprave za inspekcijske poslove prije pet dana najavljeno da će javnost blagovremeno i u „najskorijem roku“ biti informisana o ,,eventualnom preduzimanju drugih zakonom predviđenih mjera i radnji“ do danas se niko nije oglasio, tako da je ostalo nejasno hoće li nesavjesni graditelji biti kažnjeni za štetu koju su počinili prema moru i živom svijetu u njemu. Zemlja je uklonjena sa plaže, ali je iz mora nije moguće izvaditi.

I dr Vesna Mačić iz Instituta za biologiju mora iz Kotora, zaključila je, nakon analize snimka podmorja u blizini ove lokacije u Njivicama, da je u samom priobalnom pojasu u more nasuta relativno velika količina zemlje i na taj način je fizički uništen kompletan živi svijet koji se nalazio na toj lokaciji.

D.I.

preuzeto sa www.pobjeda.me© Copyright 2001-2013 Crnogorskoprimorje.com - sva prava zadržana